Hliníkový slunolam – realizace fasády

28. 4. 2024 Výrobky

Hlavní funkcí každého slunolamu je především stínění. Hliníkové slunolamy se v současnosti dostávají do popředí zájmu v oblasti stínící techniky, a to především z důvodů jejich stability, vysoké odolnosti proti větru a dlouhodobé životnosti.

Náhledový obrázek

Hlavní funkcí každého slunolamu je především stínění. Hliníkové slunolamy se v současnosti dostávají do popředí zájmu v oblasti stínící techniky, a to především z důvodů jejich stability, vysoké odolnosti proti větru a dlouhodobé životnosti. Neméně důležitý je i jejich architektonický význam, protože dodávají objektu zcela nezaměnitelný vzhled. Hliníkový  slunolam je elegantním spojením účelnosti a designu. Tak je tomu i v případě projektu Riviera Research Park, kde pohyblivé lamely slunolamu tvoří vnější plášť objektu. Autorem projektu je architektonická kancelář A PLUS a.s.

Aby jednotlivá patra slunolamů byla proporčně vyvážená k celkovému objemu budovy, byl zvolen velkorysý formát lamel 400 x 70 x 4.100 mm. Výrazný vzhled umocňuje i barevnost provedení. Zlatavé tóny podtrhují atraktivní vzhled. Naopak zelené atrium společně se zelenými terasami nenásilně propojují objekt s přírodou. Jednotlivá lamelová pole se budou ovládat individuálně, což umožní proměnlivost barevných kombinací na objektu podle toho, jak budou lamely natočené ke slunci. Každým pootočením slunolamu tak vznikne nová barevná tvář objektu. Tuto fasádu ze slunolamů budeme realizovat v letošním roce 2024.

Sdílejte náš článek
FB X In